Functie inhoud

Direct solliciteren

Functie inhoud

Zo werken we bij mens & relatie

Als relatieconsulent heb je geen doorsnee 9 tot 5 kantoorbaan, maar werk je flexibel vanuit je eigen praktijk. Dit kan zowel vanuit uit huis zijn, als vanuit een gezellige koffiebar of een rustige bibliotheek. De enige vereiste is dat je een goede internet- en telefoonverbinding hebt. Daarnaast ga je langs bij verschillende cliënten om hen persoonlijk te leren kennen.

 

Als consulent ga je namelijk op zoek naar een nieuwe liefde voor jouw cliënten. Iedereen die op zoek is naar een partner kan zich inschrijven bij Mens & Relatie, om vervolgens aan een persoonlijke consulent gekoppeld te worden. Als relatieconsulent ga jij voor alle cliënten op zoek naar de perfecte partner.

Benieuwd welke stappen doorlopen worden om de perfecte match te maken? Wij nemen je graag mee in het dagelijkse werkproces van een relatieconsulent.


Direct solliciteren

Ervaringen

Relatieconsulente

Relatieconsulente: “Wim en Annemieke heb ik beiden ingeschreven en naderhand aan elkaar voorgesteld. Het leek mij een goede match en die is uitgekomen. Het zijn beiden hardwerkende mensen, vrolijk en positief ingesteld. Hun leven was niet altijd gemakkelijk maar ze hebben er iets van gemaakt. Daarom ook zo fijn dat zij het samen nu goed hebben.”


Bekijk alle ervaringen

Functie inhoud

Intakegesprek met cliënten

Iedereen die op zoek is naar een partner, heeft allerlei wensen. Waar de een humor een hele belangrijke eigenschap vindt, hecht de ander meer waarde aan intelligentie. Omdat iedereen op zoek is naar ander soort partner, is het belangrijk dat jij een potentieel nieuwe kandidaat goed leert kennen. Dit doe je via een persoonlijk intakegesprek.

 

Wanneer een nieuwe kandidaat jou belt of mailt, plan je een afspraak in om kennis te maken bij de kandidaat thuis. Tijdens dit intakegesprek van gemiddeld twee uur leer je de kandidaat beter kennen. Je bespreekt welke wensen iemand heeft wanneer hij of zij aan een nieuwe partner denkt, maar ook onder andere de karaktereigenschappen en ambities van de kandidaat.

Tijdens het gesprek geef je ook aan hoe het bemiddelingsproces eruitziet en hoeveel partnervoorstellen de kandidaat kan verwachten. Als de kandidaat besluit om zich in te schrijven en daadwerkelijk een cliënt te worden, kan het bemiddelingsproces beginnen.


Direct solliciteren

Werk

Werken als consulent

Relatieconsulente: “Wim en Annemieke heb ik beiden ingeschreven en naderhand aan elkaar voorgesteld. Het leek mij een goede match en die is uitgekomen. Het zijn beiden hardwerkende mensen, vrolijk en positief ingesteld. Hun leven was niet altijd gemakkelijk maar ze hebben er iets van gemaakt. Daarom ook zo fijn dat zij het samen nu goed hebben.”

Functie inhoud

Bemiddelen tussen kandidaten

Heb je een nieuwe cliënt ingeschreven? Dan kan het bemiddelingsproces nu echt gaan beginnen! Allereerst ga je op zoek naar mogelijke kandidaten in jouw eigen bestand. Staat er geen geschikte kandidaat tussen? Dan kijk je samen met de collega’s uit het regioteam of er in de regio een potentiële match te vinden is. Mocht er in de regio ook geen geschikte match beschikbaar zijn, dan doe je een beroep op het landelijk bestand met potentiële partners.

Als je een mogelijke match hebt gevonden, breng je beide kandidaten op de hoogte van het partnervoorstel. Dit betekent dat de kandidaten elkaars profielschets met naam, voornaam en telefoonnummer krijgen. De cliënten kunnen vervolgens zelfstandig contact met elkaar opnemen om elkaar in het echt te leren kennen.

Je hebt een match!

Als de kandidaten elkaar ontmoet hebben, is het afwachten of het een match is. Het kan zijn dat de kandidaten direct een klik voelen, maar het kan ook zijn dat de cliënten elkaar eerst beter willen leren kennen voordat zij een beslissing maken. Onze relatieconsulenten raden hun cliënten meestal aan om elkaar drie keer te ontmoeten voordat er een besluit genomen wordt. Uit ervaring is namelijk gebleken dat er drie ontmoetingen nodig zijn om een gefundeerde beslissing te maken over het al dan niet voortzetten van het contact.


Direct solliciteren

Heb je de perfecte match gevonden? Gefeliciteerd, je hebt liefde gevonden voor jouw cliënt! Is het partnervoorstel toch geen goede match? Dan ga je op zoek naar een andere potentiële partner voor je cliënt. Met de feedback op het vorige partnervoorstel is de kans op een perfecte match nog groter geworden. De resultaten laten zien dat onze relatieconsulenten een passie hebben voor het vinden van de juiste matches: 75% van de kandidaten vindt binnen een jaar een nieuwe liefde.

 

Wil je meer weten over de functie-inhoud van een relatieconsulent? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk de functie-eisen.

Kom bij ons werken!

Meer weten over onze matchmaker vacatures?

Ben jij dé matchmaker die wij zoeken, heb je vragen over de werkzaamheden of ben je benieuwd naar praktijkvoorbeelden? Radboud Visser is een ervaren matchmaker en beantwoordt graag al je vragen. Neem contact op met Radboud Visser per mail of WhatsApp.

 

Meer informatie over Mens & Relatie vindt u op www.mens-en-relatie.nl.

Matchmaker regio: Almere

Als relatiebemiddelaar ben jij het aanspreekpunt voor kandidaten uit de regio Almere. Je bezoekt de kandidaat voor een persoonlijk intakegesprek...

Lees meer

Matchmaker regio: Gouda

Nadat je alle belangrijke punten genoteerd hebt, geeft je aan wat het bemiddelingsproces inhoudt en hoeveel partnervoorstellen de kandidaat kan...

Lees meer

Matchmaker regio: Lelystad

Voordat je een succesvolle relatiebemiddelaar kunt worden, volg je de gratis opleiding tot consulent relatiebemiddeling. Tijdens deze interne...

Lees meer

Matchmaker regio: Middelburg

Haal jij energie uit het koppelen van mensen en het vinden van de perfecte match? Kun je goed luisteren, ben je sociaal en doortastend...

Lees meer

Matchmaker regio: Winterswijk

Als relatiebemiddelaar ben jij het aanspreekpunt voor kandidaten uit de regio Winterswijk. Je bezoekt de kandidaat voor een persoonlijk intakegesprek...

Lees meer

Matchmaker regio: Hoogeveen

Een relatieconsulent kan goed luisteren zonder te oordelen en geeft een passend advies bij de wensen van zijn of haar cliënt...

Lees meer

Matchmaker regio: Assen

Daarnaast is het van belang dat je gestructureerd, onafhankelijk en zelfstandig kunt werken, maar ook goed kunt samenwerken...

Lees meer

Matchmaker regio: Emmen

Haal jij energie uit het koppelen van mensen en het vinden van de perfecte match? Kun je goed luisteren, ben je sociaal en doortastend...

Lees meer

Matchmaker regio: Hardenberg

Als relatiebemiddelaar ben jij het aanspreekpunt voor kandidaten uit de regio Hardenberg. Je bezoekt de kandidaat voor een persoonlijk intakegesprek...

Lees meer