Basisopleiding relatieconsulent

Direct solliciteren

Opleiding

Basisopleiding

Word jij gelukkig van verliefde mensen, houd je ervan om mensen te koppelen, ben je sociaal en kun je goed zelfstandig werken? Dan ben jij een geboren relatieconsulent!

 

Om een succesvolle relatieconsulent te worden, is het van belang dat je de basisopleiding tot relatieconsulent hebt gevolgd. Deze opleiding is ontwikkeld door onze eigen pedagogen en kun je intern bij Mens & Relatie volgen. Benieuwd naar de opleiding? Lees dan snel verder.


Direct solliciteren

Ervaringen

Relatieconsulente

Mens & Relatie is een van de grootste bureaus in persoonlijke relatiebemiddeling in Nederland. Ruim 75% van onze klanten vindt bij ons binnen een jaar een relatie. Hierin spelen onze relatieconsulenten een belangrijke rol. Een relatieconsulent bij Mens & Relatie heeft levenservaring en een grote persoonlijke betrokkenheid.


Bekijk alle ervaringen

Opleiding

Opleiding tot relatieconsulent
bij Mens & Relatie

De basisopleiding relatieconsulent van Mens & Relatie duurt één jaar, waarbij je na de voorbereidingen via een e-learning en de eerste twee cursusdagen al de praktijk in gaat. Wij zijn geloven er namelijk in dat je het meest leert in de praktijk. Tijdens de opleiding volg je een aantal cursusdagen, supervisie- en intervisiebijeenkomsten en een e-learning. Bovendien zetten we samen met jou je eigen praktijk op. Tijdens de opleiding worden onder andere de onderwerpen interviewtechnieken, dossiervorming en slagingskansen (psychologische en sociologische factoren) behandeld. Na de eerste twee cursusdagen op ons hoofdkantoor in Venlo, open je al je eigen praktijk.

Wij verzorgen de reclamecampagne waarmee kandidaten naar jou doorverwezen worden. Na zes weken vindt de derde cursusdag plaats. De centrale onderwerpen van deze dag zijn de bemiddelings-administratie en mogelijke valkuilen bij inschrijving. Tijdens de vierde, en tevens laatste, cursusdag leer je alles over het selecteren van mogelijke partners en het bemiddelingsvoorstel.


Direct solliciteren

Ondernemer worden?

Werken wanneer het jou uitkomt!

Je begint je eigen praktijk aan huis, zonder dat je hier een investering voor nodig hebt. Als relatieconsulent werk je vanuit huis en bepaal je zelf je agenda en werktijden. Hierin ben je flexibel, zolang je telefonisch goed bereikbaar bent. Met onze reclamecampagnes zorgen wij ervoor dat je gebeld wordt door kandidaten, die na inschrijving, jouw eigen cliënten zijn. Je ontvangt een commissie over de bedragen die de door jou ingeschreven cliënten betalen.

 

Je eigen praktijk
Start je eigen praktijk bij Mens en Relatie! Je bent geheel verantwoordelijk voor je eigen regio.
Je eigen klanten
Bouw je eigen klantenkring op in de regio waar jij werkt. Leer nieuwe singels kennen in jouw regio en vind matches.
Je eigen regio
Je werkt in je eigen regio. Leer je klanten kennen bij een huisbezoek en vind de beste matches.